fredag 25. mars 2011

Leseutviklingskurs med Liv Engen

Jeg har vært på leseutviklingskurs med flere lærere fra skolen. Det er et interkommunaltsamarbeid og det var mange engasjerte lærere tilstede i salen for å høre Liv Engen fra Lesesentret. Jeg har hatt gleden av å være på kurs til henne før og forventningene var store.
Engen legger vekt på at lesing er en forutsetning for å lykkes i dagens samfunn. Det er et redskap for å lære, sier hun. Utfordringen for oss på min skole blir å få hele skolen til å delta i leseprosjektet. Dette er ikke bare for norsklærere! Engen sier at prosjekt er fint, men at prosessen er viktig. Det er de små dryppene som blir en styrke.
Vi fra Høknes ble enige om at vi nå må samle oss i synet på hva lesing er og lage en tilnærmet lik oppskrift i alle fag på hvordan vi skal jobbe fraomover. Vi må sette det i et system med før lesing, underveis lesing og etterlesing. Klarer vi å gjennomføre dette vil vi i ettertid lettere se om målene våre er nådd.

2 kommentarer:

  1. Vi er også midt oppe i en prosess med å utvikle en plan for lesing i alle fag. Utfordringa hos oss er å klare å få alle til å føle et eierforhold til planen. Jeg opplever at alle lærerne er opptatt av lesing, men å komme fra et ønske om å bedre elevenes leseferdigheter og til å utvikle en plan som skal oppleves som et nyttig redskap for å nå målene, er krevende. Vi har nok alle noen erfaringer med planer som ligger trygt i skuffen selv om vi har lagt mye arbeid i dem...

    SvarSlett
  2. Det med eieforhold gjelder også hos oss. Alle lærerne har gode intensjoner, men det er vanskelig å følge opp og holde trykket oppe.

    SvarSlett